Hej!

Nu är det tid för alla i Sverige att förstå varför det heter Långfredag och Påskdag. I ett land med fyra dagar ledigt under påsken, ja då borde det finnas god anledning att som kristen församling vara tydlig; Det handlar om Jesus död och uppståndelse!

Många försöker att tona ned den kristna högtiden och ägg, godis och berättelser om påskharen verkar vara mer populärt att prata om. Men varför? Varför ska vi inte berätta som det är? Det är ju en kunskap som alla barn har rätt att få. Det inte en kunskap som man måste skriva under på för att bli bejakad i samhället. Men däremot en kunskap som underlättar för att förstå vårt samhälle. Söndagen som ”röd” dag kommer från Påskdagen – Uppståndelsedagen, till exempel.

I varje hem, skola och kyrka är det viktigt att vi ger barnen den kunskap som de har rätt till. Låt oss tillsammans uppmuntra och hjälpa varandra till att inte missa påsken! Den är grunden för kristen tro och den ger förutsättning för ett liv i förlåtelse och frälsning.

I ett tidigare påskinlägg tipsade jag om bra påskmaterial och jag vill göra det även denna påsk. Här nedan hittar du bra hjälpmedel för att enkelt leka in kunskap om påsken:

Påskbilder

Manus till påskbilder

Beskrivning till påskmemory

I denna musikvideo hittar du även två grymt bra låtar som passar bra när man berättar om påsken.

Glad påsk!

/Marina Andersson, barnkonsulent Pingst ung