Jag är övertygad om att varje lokal barn- och ungdomsverksamhet gör större skillnad än vad vi kanske direkt tror. Ibland när jag tänker på den verksamhet jag själv varit med i och på de som är med, på de som varit med och på de som borde vara med, så hinner jag både tänka och känna massa olika saker.

Det jag landar i, även om jag får nästan bestämma mig för att det är så, är att jag tror på det jag gjort och jag tror att det har gjort skillnad. Ibland ser vi det direkt, ibland växer det fram och ibland ser vi inget av det vi vill se i människors liv – men jag tror ändå vi är med och gör skillnad!

För något år sedan hade jag en veckas semester en stund innan terminen var slut. Jag var nog ganska trött. Jag låg på en solstol vid en pool och var ganska trött, som man ibland blir, och funderade på allt det jag gör. Då kommer ofta många frågor – är det värt det? Gör jag rätt saker på rätt sätt? Gör jag någon skillnad? Den stunden läser jag ett bibelord som fullständigt knockar mig och vänder helt på min situation. Paulus skriver såhär till församlingen i Korinth: ”Var därför fasta och orubbliga, mina älskade bröder, och arbeta alltid hängivet för Herren, eftersom ni vet att ert arbete i Herren inte är förgäves.” 1 Kor 15:58 (SFB)

Det du gör, den tid och det engagemang du lägger ner i unga människor – det är inte förgäves! Det är inte meningslöst eller slöseri med din eller andras tid. Du är med och gör skillnad, på riktigt.

Så om du är trött och less eller energifylld och glad – så kom ihåg att du är med och gör skillnad. För ni vet att ert arbete i Herren inte är förgäves.

Johan Brännberg, regionledare mitt