Det är med stor glädje vi ser tillbaka på Pingst ungs nätverksträff i Uppsala. Vi var över 75 barn- och ungdomspastorer som möttes till innehållsrika och givande dagar. Tack alla som var med! Missade du detta tillfälle, håll utkik och haka på nästa gång det är nätverksträff med Pingst ung.

I flera månader har vi jobbat med vårt nya redovisningssystem och vi är otroligt glada att för några veckor sedan kunde lansera People! Ett enkelt och smidigt digitalt redovisningsverktyg. Man skulle kunna säga, från oss till er, alla er som gör det möjligt för Pingst ung att månad för månad, år ut och år in stötta barn- och ungdomsverksamhet runt om i våra församlingar. När du nu jobbar med redovisningen, kom ihåg att det är vad du gör. Du ger oss förutsättningar att fortsätta bidra till detta viktiga arbete för vårt land!

En viktigt nyhet att uppmärksamma är att People gör en del av jobbet – det skickar själv in redovisningen. Du ser till att allt är som det ska den 31 december med medlemmars bekräftelse, årsmöte, riktlinjer och verksamhetsberättelse. Sen gör verktyget resten. Så landa in din termin, se över att allt är i ordning och sen lämnar du över till People.

Den här tiden på året är säsongen då svensken besöker kyrkan som mest. På många håll gör vi vad vi kan för att ta tillvara på det i församlingarna. Det kanske ligger julfester, julkonserter, julavslutningar, julmusikaler och julgudstjänster på ditt bord de närmaste veckorna. Satsningar för att fler ska få förstå vad julbudskapet betyder.

Vi från Pingst ung ber om Guds välsignelse över allt det du gör under jultiden 2018!  Tack för att du är med och investerar i nästa generation i vårt land. Varje stund med barn och ungdomar är väl investerad tid. Tack för allt du gör! 

Slutligen vill vi önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

 

Gustaf Nyström
Ordförande, Pingst ung styrelse