Löven brinner på träden, en regndroppe faller då och då och det prasslar härligt på marken under kängorna. När hösten är här vet vi också att alla vi som jobbar med barn och ungdomar är i full gång! Söndagsskolan har börjat, ungdomarna möts varje fredag, barnkören ses varje tisdag, nya konfirmanderna är igång och mycket mycket mer. Hösten vet vi innehåller några av de mest intensiva stunderna i barn- och ungdomsverksamheterna i vårt land – dels när allt ska komma igång men också i samband med att julen närmar sig.

Vi vet också att hösten innehåller några av de allra viktigaste stunderna för oss som jobbar med barn och ungdomar. Som ledare har vi ett guldläge att ta ett nytt tag och att omforma det vi bygger – för att än mer forma och träna våra barn och ungdomar till ett ännu djupare lärjungaskap. Som ledare har vi ett ansvar för de vi leder och under hösten när det stormar lite mer än vanligt runt omkring oss så förvaltar vi det ansvaret bäst genom att rota oss djupare i vårt eget lärjungaskap och i vår tillit till Gud.  Låt oss som ledare borra oss ännu djupare ner i Guds ord och den Gud som vi har gett våra liv till. Låt oss luta oss mot Jesus. Låt oss stå nära honom. Han bär oss.  ”Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då skall ni finna ro för era själar.” Matt 11:28-29.

Hos oss på Pingst ung händer en hel del i höst! Vi bjuder in till en stor nationell nätverksträff i november, det nya digitala redovisningssystemet People öppnar snart och vi är igång med nya spännande projekt och material. Förra veckan möttes hela vår stab tillsammans med de som jobbar på PBU – Pinsevennenens Barn- och Ungomsutvalg – som är vår motsvarighet i den norska pingströrelsen, och vi fick på nytt upp ögonen för vilket fantastiskt uppdrag vi har i Sverige och Norge.

Vi finns till för dig som är ledare för barn och unga – och vi ska denna höst göra vårt allra yttersta för att du ska få de bästa förutsättningarna och resurserna till att nå barn och ungdomar och leda dem till ett livslångt lärjungaskap till Jesus Kristus.

 

Carolina Nilsson
Tillförordnad verksamhetsledare, Pingst ung