Idag är det första advent. Äntligen lyser stjärnor och stakar upp vintermörkret. Vi går in i väntans tider. När man var liten var dagarna framåt en enda lång väntan till julafton, tomten och klapparna.

Att vänta – det är inte alltid vare sig det enklaste eller roligaste. Jag vet inte hur det är med dig, men jag får ju panik bara av kassakön på ICA. I livet utsätts vi ibland för väntan som är värre än den i mataffären. Vad väntar du på den här adventstiden? Utöver skinkan, Kalle Anka och släkten alltså. Kanske har något kört fast i din barn- eller ungdomsverksamhet? Kanske finns det utmaningar i er församling som du väntar på skulle få en lösning? Kanske har du svårigheter på ett personligt plan som din väntan handlar om? Kanske tycker du att du har väntat länge nog på ditt bönesvar?

Hebr 10:23 utmanar oss att orubbligt hålla fast vid vårt hopp, därför att Han som gett oss hoppet, Jesus själv, är trofast.

Den här adventstiden vill jag utmana dig – vänta inte bara på julen utan låt det bli en period där du uthålligt och orubbligt håller ut i din väntan på det du ber Gud om. Vare sig det du behöver är stora mirakler eller små vardagliga ting, om det handlar om din barn- eller ungdomsgrupp eller ditt personliga liv. Den Jesus vi tror på, Han som vi egentligen väntar på i dessa tider, Han är trofast mot dig.

Så min vän, håll ut i väntans tider!

Gustaf Nyström, ordförande